Indukční deskaCo je to indukční deska jistě dobře víte. Není tom tak dávno, co doslova zaplavily trh a každý je ihned zatoužil mít doma. Chcete vařit rychle a úsporně zároveň? Chcete se již konečně zbavit strachu z připálenin a používat k vaření své oblíbené nerezové nádobí? Věřte, že všechno můžete mít! Pořídíte-li varnou desku v indukčním provedení, všechna vaše přání se vyplní. Možná, že si díky tomu na plyn či elektřinu už vůbec nevzpomenete! Zajímá vás, proč byste si měli pořídit právě indukční varnou desku? Možná jste se doslechli, že je nejméně prověřená ze všech. Představujeme vám tři hlavní důvody, proč byste si je měli pustit do své kuchyně: rychlejší vaření, žádné připáleniny a vysoká bezpečnost.

  1. Rychlost

    Myslíte si, že díky tomu, že indukční desky vypadají stejně jako ty elektrické, musí i fungovat na stejném principu? To není pravda. Zatímco u elektrických se zahřívá spirála, která následně předává teplo skrze plotnu a dno hrnce potravinám, indukční se pomocí indukce elektromagnetických proudů v kovové ploše nezahřívá plotýnka, ale teplo se tvoří až ve dnu hrnce. A to je podstatný rozdíl který celkový proces vaření urychluje. Ačkoli se vám to může zdát jako detail, věřte, že je poměrně výrazný.

  2. Žádné připáleniny

    Indukce hravě předčí i plyn. A to nejen v rychlosti, ale i snadné regulaci. Uveďme si to na příkladu: Budete-li vařit mléko či polévku a obsah hrnce vám začne bublat, nemusíte ho dávat na jinou plotýnku. Bohatě totiž postačí, snížíte-li teplotu. Úbytek dodávané energie se projeví okamžitě a nic vám z hrnce nevyteče. Díky přesné regulaci vám bude umožněno i to, co je při klasickém vaření téměř nemožné: kupříkladu rozehřívat čokoládu či polevu, aniž byste ji museli pokládat do vodní lázně.

  3. Bezpečnost

    Věděli jste že se při indukčním vaření zahřívají nejen samotné hrnce, ale i jejich okolí na mnohem menší teploty? Pokud ne, hned tu máme další bod k dobru, proč dát indukcím přednost před plynem či klasikou. Tím pádem se vaše vaření stává mnohem bezpečnější a to jak při přípravě pokrmů, tak i co se týče rizika popálení.

  4. Snadná údržba

    I co se údržby týče, mají indukce jasně navrch. Díky nízkým teplotám při vaření se na skleněnou desku nic nepřipálí, a to ani v případě, kdy vám hrnec přeteče. A co to pro vás znamená? Povrch stačí jen lehce setřít vlhkým hadrem, případně jen můžete vyleštit přípravkem na čištění skla. A chcete ještě jednu pozitivní zprávu? Vůbec nemusíte utrácet zbytečně vysoké peníze za speciální čističe!